24. februar 2016

Undgå at blive holdt som hacker-gidsel

ransomware2Sikkerhed frem for alt: Hacking af virksomheders computere er et stigende problem. infoit sætter fokus på sikkerhed med råd og vejledning om, hvordan man undgår at blive ramt. Her handler det om CryptoLocker – et program, der låser virksomhedens filer.

Inden for de sidste 12 måneder har der været tilfælde af virksomheder, som ufrivilligt har fået låst alle deres filer. Årsagen har typisk været, at en medarbejder i god tro har åbnet en vedhæftet fil i en mail, og filen har indeholdt en virus, der omtales som ransom-ware.

Virussen aktiverer et program (CryptoLocker), der går ind og låser filerne på jeres fællesdrev ved at kryptere dem. Andre computeres filer risikerer også at blive låst. Problemet er, at I ikke bare kan åbne filerne igen. De skal enten genskabes via virksomhedens egen backup, eller også skal I betale løsesum til hackeren for at frikøbe den kode, der kan låse filerne op igen – dog uden garanti for, at det rent faktisk vil ske.

4 tips til at undgå ransom-ware:

  • Lad være med at åbne filer fra ukendte afsendere
  • Vurdér mailens troværdighed – ligner det en normal mail?
  • Gå på Google og søg på filnavnet – ofte vil der her være advarsler, hvis filen indeholder virus
  • Vigtigst af alt – brug din sunde fornuft :-)

> Læs også: Sådan beskytter du din mail mod hackere

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til it-sikkerhed, eller ønsker du råd og vejledning om, hvordan du undgår at blive ramt, så kontakt infoit på tlf. 3953 5000, mail: kundeservice@info-it.dk.