3. februar 2016

Sådan beskytter du din mail mod hackere

Sikkerhed frem for alt: Hacking er et stigende problem for mange virksomheder. Derfor sætter infoit fokus på sikkerhed med råd og vejledning om, hvordan man undgår at blive ramt. Her handler det om sikkerhed i mails.

Mails er en populær måde for hackere at få adgang til din computer på. Derfor er det meget vigtigt, at du forholder dig skeptisk, når du modtager en mail fra en ukendt afsender eller med en mærkelig tekst i emnefeltet.

Det fungerer typisk på den måde, at du modtager en mail med et link til en hjemmeside eller en vedhæftet fil, som f.eks. kan være Word, Excel eller PDF. Når du klikker på linket eller åbner filen, aktiverer du – uden at det kan ses – et program, der giver hackeren adgang til dine filer og mails. Måske kan dine adgangskoder også aflæses.

Hvis du er heldig, opdager antivirusprogrammet hacker-angrebet og forhindrer, at der sker yderligere. Hvis ikke, kan du få problemer.

4 tips til at undgå hacking pr. mail:

  • Hvis du ikke kender afsenderen, så vær på vagt
  • Læs teksten igennem – typisk vil disse mails være fyldt med sproglige og grammatiske fejl
  • Hvis der er et link i mailen, kan du holde musen hen over teksten for at se internetadressen og vurdere, om den virker troværdig
  • Vigtigst af alt – brug din sunde fornuft :-)

Hvis din computer er ramt

Hvis hackeren får held til at angribe, eller hvis du har en mistanke om, at det er sket, er det vigtigt, at du i første omgang af bryder forbindelse til det netværk, du er tilsluttet, eller afbryder din internetforbindelse.

Herefter skal du skanne din computer med et antivirus- og antimalware-program, som så vil forsøge at fjerne inficeringen. Hvis det ikke lykkes, er den eneste rigtige løsning at flytte data væk og geninstallere computeren.

> Læs mere: Undgå at blive holdt som hacker-gidsel

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til it-sikkerhed, eller ønsker du råd og vejledning om, hvordan du undgår at blive ramt, så kontakt infoit på tlf. 3953 5000, mail: kundeservice@info-it.dk.