9. november 2016

Klassisk C5 udfases og erstattes af ny udgave

c5I mange år har den klassiske C5 været det foretrukne økonomisystem i mange mindre virksomheder. Men nu stopper Microsoft med at udvikle på den klassiske version af økonomisystemet, og den officielle support ophører. Læs her, hvad I kan gøre.

Overblik

  • Fra den 8. januar 2019 understøtter Microsoft ikke længere økonomisystemet C5 i den klassiske udgave.
  • Tiden er inde til at planlægge C5’s fremtid, uanset om man har en købt eller lejet C5-licens.
  • Til helt små virksomheder med højst 3 brugere har Microsoft lanceret ”Ny C5”.
  • Virksomheder med mere end 3 brugere bør skifte til Dynamics NAV.
  • Få råd og vejledning hos infoit, før I træffer en beslutning.

Baggrund

I mange år har den klassiske C5 været det foretrukne valg for mange mindre virksomheder. Imidlertid har Microsoft annonceret, at de ikke længere vil udvikle på den klassiske version af økonomisystemet. Derfor stopper den officielle support af systemet den 8. januar 2019. Fremover vil Microsoft udelukkende satse på ét økonomisystem til små og mellemstore virksomheder, nemlig Dynamics NAV.

Alternativer

Til helt små virksomheder, som kan klare sig med maks. 3 brugere og ingen behov for større tilpasninger i deres økonomisystem, har Microsoft lanceret produktet ’Ny C5’, som svarer til C5-versionen fra 2014 og frem. Ny C5 bygger på kernen i Dynamics NAV, men er begrænset i funktionalitet og antal brugere, og funktionaliteten er derfor markant anderledes end i den klassiske C5.

Anbefalinger

I infoit anbefaler vi, at virksomheder med en klassisk C5 begynder at overveje, hvad der skal ske. Opsig ikke opdateringsabonnementet til en købt C5 uden at få rådgivning først. Der er nemlig gode konverteringsmuligheder forbundet med opdateringsabonnementet, hvis man vælger at skifte til ’Ny C5’ eller Dynamics NAV.

Vigtige datoer*

Jeg har en købt C5-licens:
8. januar 2019 stopper Microsoft med at opdatere klassisk C5 (gælder til og med version 2012)
Efter 8. januar 2019 kan du stadig bruge din købte C5-licens, men Microsoft yder ikke officiel support fra denne dato.
Efter 8. januar 2019 kan du stadig tilkøbe brugere, moduler og database til din købte C5-licens, hvis du har et opdateringsabonnement. Tilkøb af database kan fortsat ske uden aktivt licensabonnement.

Jeg har en lejet C5-licens:
Ophørsdato for lejeaftaler skal du forhøre dig om hos din nuværende hostingudbyder. Dog ophører aftalen senest 31. december 2018. Derefter kan C5 ikke lejes mere.

Du kan fortsætte med klassisk C5, hvis du køber en licens inden 5. januar 2017 (grundpakke).

Mere information

Hvis du ønsker mere information om ændringerne og betydningen for jeres C5, så tag gerne kontakt til os på kundeservice@info-it.dk eller tlf. 39 53 50 00. 

* Forbehold: Vi tager forbehold for ændringer hos Microsoft – herunder at datoer og muligheder evt. rykkes i forhold til, hvad der er kendt pr. november 2016.