6. april 2016

Backup – nemmere end du tror

BackupSikkerhed frem for alt: Hacking af virksomhedens computere er et stigende problem for mange virksomheder. Derfor sætter infoit fokus på sikkerhed med råd og vejledning om, hvordan man undgår at blive ramt. Her handler det om vigtigheden af at tage backup af virksomhedens filer.

Filerne på en computer kan have stor betydning i forretningsmæssig og/eller personlig henseende. Hvis noget går tabt eller mistes, kan det have alvorlige konsekvenser. Derfor er det essentielt at have en backup, som gør det muligt at genskabe filer, der ved en fejl f.eks. er blevet ændret eller slettet.

Desværre tror rigtigt mange, at en backup er besværlig eller kompliceret at sætte op. Men det er faktisk rimelig simpelt og kan tilpasses afhængig af behovet.

Som det allerførste skal man beslutte, hvor vigtige filerne er, og hvor ofte en backup er nødvendig. Det kan f.eks. være daglig eller ugentlig backup.

Sådan kan du tage backup af virksomhedens data:

  • Kopiér filerne til en USB-nøgle eller USB-harddisk
  • Hav en kopi af filerne liggende på en netværksharddisk (NAS)
  • Køb abonnement til en løsning, som gemmer en kopi af dine filer på internettet
  • Vigtigst af alt: Hav altid minimum 1 up-to-date kopi af dine vigtigste filer og gerne på en alternativ lokation

Læs også:

> Sådan beskytter du din mail mod hackere
> Undgå at dine filer bliver holdt som gidsler af hackere

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til it-sikkerhed, eller ønsker du råd og vejledning om, hvordan du undgår at blive ramt, så kontakt infoit på tlf. 3953 5000, mail: kundeservice@info-it.dk.